Over ons

Al van bij de start in 1995 profileert D’amici zich als een onvervalste speciaalzaak voor Italiaanse voedingswaren en delicatessen.


Het begon als een typisch Italiaanse, levendige winkel aan de Oude Baan in Maasmechelen.
Traditionele pasta en sauzen, wijnen en grappe, kazen en vleeswaren, olijfoliën en azijnen, truffels, brood, ingeblikte tomaten, geschenkmanden met delicatessen, koffie en nog veel meer. De liefde voor de culinaire rijkdom van hun vaderland en vooral uit Campania, hebben Michele Merola en Mirella Riggi zo uitgebreid mogelijk willen overbrengen in ons land. Nog steeds hebben beide zaakvoerders grote affiniteit met Italië, rijk aan geschiedenis, cultuur en vooral een land met een
origineel assortiment aan lekker eten en drinken.

Het uitgebreid aanbod van alom gekende voedingswaren, maar eveneens streekproducten uit Napels, heeft beide zaakvoerders van jong af aan geïnteresseerd. Pasta van Reggia, wijnen van Montelliana, pizzameel van Polselli, appetijtelijke tomaten van Tagliamonte… Samen met verschillende andere typische streekgerechten, zijn ze uitsluitend bij D’amici te vinden.


Wat in 1995 begon als een winkel, groeide snel uit tot leverancier aan de horeca in België en Nederland. Een volgende stap was de belevering aan winkels en de distributie aan grootwarenhuizen. Vervolgens de toelevering aan de voeding verwerkende industrie en ten slotte hebben ook cateraars de rangen vervoegd. Ondertussen hebben ze bij D’amici niet stilgezeten en worden typische producten van Belgische oorsprong en makelij uitgevoerd naar Italië.

D'amici, speciaalzaak in Italiaanse voedingswaren en dranken, Import en Export.

Populaire posts

Afbeelding

Vleeswaren