Recept: Mafalde al ragù



Ingrediënten voor 4 personen:

450 gr Mafalde Reggia – 200 gr gepelde tomaten Reggia – 100 gr ui – 80 gr rundsgehakt -   80 gr varkensgehakt – 50 gr wortelen – 2 st mergelpijpjes – 1 bussel selder – 1 kruidnagel – muskaatnoot – gemalen Pecorino kaas – 1 glas droge witte wijn – olie extra vergine - zout

Bereiding:

Snij de selder, wortel en ui fijn en bak samen op een zacht vuurtje in enkele lepels olijfolie.
Als de uien glazig worden het gehakt bijvoegen en na een 5-tal minuten kruiden met een snuifje muskaatnoot en de kruidnagel. Blus vervolgens met het glas wijn.
Voeg de gepelde tomaten en de mergelpijpjes bij met 2 pollepels water en wat zout en laat gedurende 1,30 h koken op een zacht vuurtje. Controleer regelmatig als de saus niet te droog is. Indien wel het geval is, vuur lager zetten en wat kookvocht van de pasta of wijn bij voegen.
Als de Mafalde al dente gekookt zijn, afgieten en overgieten met de ragù in een warme schotel, bestrooi rijkelijk met pecorino kaas.


Buon Appetito!



Ontdek de Italiaanse specialiteiten & delicatessen bij D'amici en ...