PASTA REGGIA

 

SIGARETTE ZITI
 




* zolang de voorraad strekt

Recept: Ziti met aubergines en pancetta


Ingrediënten

400 gr Ziti, 2 ronde aubergines, 1/2 glas witte wijn, 250 gr kerstomaten uit blik, 150 gr pancetta, 50 gr Parmigiano Reggiano, 50 gr Brigante kaas, verse basilicum, 1 ui, olijfolie, zout.

Bereiding:

Snij de ui fijn, de aubergines en de pancetta in blokjes en kerstomaten in schijfjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de pancetta.
Na enkele minuten het vuur zachter zetten en de aubergines bijvoegen samen met enkele blaadjes basilicum. Voeg wat zout toe en laat gedurende 10 minuten koken.
Vervolgens de tomaten bijvoegen samen met de witte wijn. Doe nu een deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten nog steeds op een laag vuur verder koken.
Als de pasta al dente is, in de pan voegen en enkele blaadjes basilicum, olijfolie en de kaas bij doen. 

Buon Appetito!




Populaire berichten van deze blog

Arrosticini - De zomerdagen komen eraan, tijd voor de BBQ!

Vleeswaren

Bloem