Olive Ascolane

NIEUW IN ONS GAMMA


GROENE OLIJVEN OM DIT TYPISCH GERECHT UIT DE MARCHE TE BEREIDEN.






De 'Olive Ascolane' zijn zeker de meest representatieve olijven van de traditionele keuken uit Marche, gewaardeerd en wereldwijd bekend. Dit oude recept geboren rond het jaar 1900, voorziet in het recept het gebruik van 'zachte olijven' geconserveerd in pekel, gekruid met venkelzaden en lokale kruiden. 

WINKELPRIJS € 8,00/KG

Hier volgt een van de vele recepten om 'Olive Ascolane' te bereiden.

Ingrediënten:
50 malse groene Ascolaanse olijven, 150 gr varkensvlees, 150 gr kalfsvlees, 150 gr kip, 50 gr pancetta(spek), Parmezaanse kaas, paneermeel, 2 eieren, olijfolie extra vergine, nootmuskaat, bloem en zout
Bereiding:
Hak de pancetta fijn en braad deze in een pan met een klein beetje olijfolie, voeg vervolgens het varkensvlees, kalfsvlees en de kip toe.
Laat langzaam verder bakken en eenmaal gaar hak het vlees heel fijn en meng het met het braadvocht en 1 ei, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, wat paneermeel, zout en een klein beetje nootmuskaat.
Vul de olijven met dit mengsel, haal ze door de bloem en het overgebleven geklopt ei en vervolgens door het paneermeel.
Bak in een pan met overvloedig olie extra vergine en laat uitlekken op huishoudpapier. Dien warm op.




Populaire berichten van deze blog

Arrosticini - De zomerdagen komen eraan, tijd voor de BBQ!

Vleeswaren

Bloem