Spaghetti con ragu di salsiccia

Ideaal gerecht voor deze periode waar de dagen langzaam aan beetje grijzer worden.... Spaghetti met ragout van verse worst.

Ingrediënten voor 4 personen (ingrediënten terug te vinden op www.damici.be)

30 g gedroogde porcini 
3 el olijfolie
1 kleine ui
½  rode chilipeper
250 g verse worst 
1 dl witte wijn
2 el tomatenpuree
1 el verse rozemarijnnaalden
zout en peper
350 g spaghetti Reggia
60 g geraspte pecorino



Bereidingswijze:

De droge porcini 20 minuten in heet water laten weken, afgieten, bewaar het weekvocht voor de saus en hak de porcini fijn.

Verhit de olie in een grote pan en fruit de fijn versnipperde ui en chilipeper kort. Voeg het verkruimelde vlees en de porcini toe en bak 8 tot 10 minuten al roerend. Giet de wijn in de pan en laat alles een 2-tal minuten pruttelen tot de wijn verdampt is. Roer de tomatenpuree (verdund met 2 el water) en rozemarijn door de saus en laat hem 10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en voeg als de saus iets te droog is wat porciniweekvocht toe.

Kook intussen de pasta in een grote pan met gezouten water al dente. 
Giet de pasta goed af. Meng de saus erdoor en verdeel het op verwarmde, diepe borden. Bestrooi met vers geraspte pecorino.

Buon appetito!


Serveer tip: Il Grappolo, Bosco.






Ontdek de Italiaanse specialiteiten & delicatessen bij D'amici en ...