Koolhydraten voor de s(up)porters! Spaghetti alla carbonara

Benodigdheden voor 4 personen:

. 500 gr spaghetti Reggia
. Guanciale spek (wangvlees van het varken)
. Olijfolie Extra Vergine
. 2 eieren en 2x eigeel
. Pecorino kaas Vivaldi
. Gemalen peper

Bereiding:

Snij de Guanciale in reepjes van 1 cm. Breek de eieren in de kom waarin de pasta zal geserveerd worden, voeg eigeel (2x) toe en roer terwijl je geraspte Pecorino kaas en gemalen peper bij voegt. Blijf roeren, dicht bij het vuur zodat het mengsel wat aandikt. Intussen worden de spaghetti in zout water al dente gekookt. Bak de Guanciale spek in olijfolie op een laag vuurtje aan. Als de pasta klaar is, uitgieten en wat kookvocht apart houden. Doe de pasta in de kom met de eieren en al roerend Pecorino kaas bijvoegen. Vervolgens al roerend de Guanciale met de olijfolie bij doen en indien nodig wat extra kookvocht. Niet vergeten voldoende Pecorino kaas bijvoegen.

Buon appetito....!


Ontdek de Italiaanse specialiteiten & delicatessen bij D'amici en ...