Pennoni met een saus van aubergines, pesto en tomaten concassé

Ingrediënten voor 4 personen

280 gr Pennoni ‘Pasta Reggia’, 3 aubergines, 2 trostomaten, bundeltje verse basilicum, 50 gr Grana Padano, 1 teentje look, 1 ui, 1 liter melk, enkele ijsblokjes, snuifje biergist, zout, peper en olijfolie.

Bereiding

Saus van aubergines: was, schil en snij 2 aubergines in blokjes. Laat deze samen met de grof gesneden ui enkele minuten licht aanbakken. Voeg de melk toe en laat het geheel koken tot de aubergines zacht worden. Mix de aubergines terwijl je olijfolie toevoegt tot het een gladde saus wordt. Kruidt met zout en peper.

Pesto: was de basilicum en voeg het in licht gezouten water, waarin het biergist opgelost is, tot het begint te koken. Vervolgens de basilicum mixen met de look, Grana Padano, olijfolie, zout en enkele ijsblokjes (voor de helderheid van de pesto).

Tomaten: was de tomaten en dompel ze gedurende 30 seconden in kokend water. Koel ze vervolgens af in ijswater. Schil ze, verwijder de zaadjes en snij het geheel in blokjes. Kruidt ze met olijfolie en zout.

Was en snij vervolgens de resterende aubergine in plakjes. Bak de gezouten schijfjes even aan.

Laat de pennoni al dente koken in gezouten water. Vervolgens samen met de auberginesaus in een pan lichtjes opbakken, bestrooi het geheel met verse peper. Plaats het een plat bord en dresseer verder met de pesto, de tomaten, schijfjes aubergines en enkele blaadjes verse basilicum.

 

 

Buon appetito!
 

 

Populaire posts