Vleeswaren



Iedere regio in Italië heeft zijn lokale lekkernijen. De wijze waarop ze bereid en geserveerd worden verschillen dan ook van streek tot streek. Vleeswaren worden voornamelijk gebruikt als antipasti, maar ook met een panino, piadina en allerlei gerechten. Denken we maar aan de pizza met prosciuto of salame, saltimbocca met prosciuto di Parma,... Jouw gerechten worden pas echt Italiaans met de vleeswaren van D'amici Italiaanse Specialiteiten.



Italië wordt het hammenrijk genoemd. Van alle Europese landen heeft Italië de meeste hammen 
met een controle op herkomst en benaming.
Rauwe, drooggezouten ham zoals Prosciutto di Parma, gekookte ham, gerookte ham......

        



Mortadella komt origineel uit Bologna en de naam is afgeleid van 'mortaio', hetgeen vijzel betekent waarin het varkensvlees en stukjes gezouten spek fijn gemalen wordt samen met peperkorrels,  pistachenoten of olijven. 



Verzameling van gedroogde, licht gerookte soorten
ham bereid met kruiden. Originele speck komt
oorspronkelijk uit de streek rond Bolzano.
Maar iedere streek in Italië heeft haar eigen speck
specialiteit zoals lardo, pancetta, guanciale..


    


Salame, misschien de meest gekende vleessoort
uit Italië. Afgeleid van het woord 'sale' hetgeen
zout betekent en een van de ingrediënten samen
met varkensvlees, vet, zout, kruiden en pikante pepers.   




Altri Salumi

Salame Milano, Napoli, Galbanetto, porchetta.
Italië heeft van noord tot zuid een ongekende 
variëteit aan typische vleeswaren. 
Ontdek hier het aanbod.



Wij kunnen voor onze klanten voorsnijden en 

vacuüm verpakken.














 

Populaire berichten